Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MST hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Stroke - Minden perc számít - Sajtóközlemény
  2009.06.22.
  Sikeres volt a Stroke - Minden perc számít kampányEgyre többen hívják a mentőket, amikor a szélütés tüneteit észlelik. A Magyar Stroke Társaság (MST) égisze alatt elindított, két hónapig tartó TCR kampány elérte célját. Az emberek sokkal bátrabban nyúlnak a telefon után, sokkal hamarabb kérnek segítséget. Jól tudják, hogy minden perc számít, hiszen, ha három órán belül sikerül a betegnek eljutnia a legközelebbi Stroke központba, úgy sokkal nagyobb esélye van a túlélésre.

  A Magyar Stroke Társaság április elsejétől országos kampányt indított, ezzel is felhívva a társadalom figyelmét a stroke veszélyére, az időablak jelentőségére. ...

  Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője végigkísérte a kampányt, jelenlétével, nyilatkozataival erősítette azt. Mindvégig azt hangsúlyozta, hogy a szélütés tüneteinek észlelésekor azonnal hívják a mentőt, hiszen az időablaknak a beteg szempontjából igen nagy jelentősége van.

  Dr: Valikovics Attila a B-A-Z megyei Kórház Stroke Osztályának vezetője úgy véli, hogy a kampánynak köszönhetően megnőtt a vérrögoldások száma, a betegek sokkal hamarabb hívnak segítséget, ezáltal időben kapják a megfelelő orvosi ellátást.

  Dr. Pápai György az OMSZ Kelet-Magyarországi orvosigazgatója is hasonló véleményen van, az elmúlt két hónapban, mint mondta megnőtt a hívások száma, több beteg került időben a Stroke osztályra, ezáltal több ember életét sikerült megmenteni. Akkor örülne igazán, ha minden stroke beteg időben megkapná a kezelést, ennek azonban az a feltétele, hogy a tünetek észlelésekor azonnal hívják a 104-t. Egy biztos, hogy ebben a régióban országosan is példaértékű a Stroke Osztály valamint a mentőszolgálat együttműködése, mely az egyedileg kialakított, jól működő modellnek köszönhető. ...

  Mit tegyünk agyi érkatasztrófa esetén?

  A beteg túlélési, valamint gyógyulási esélyeit az befolyásolja, milyen hamar kerül Ideggyógyászati ill. úgynevezett Stroke osztályra. Ha a fent felsorolt tüneteket tapasztalja, azonnal értesítse az Országos mentőszolgálatot a 104-es telefonszámon, és kérjen sürgősségi szállítást! Mit tegyünk agyi érkatasztrófa esetén?
  A beteg túlélési, valamint gyógyulási esélyeit az befolyásolja, milyen hamar kerül Ideggyógyászati ill. úgynevezett Stroke osztályra. Ha a fent felsorolt tüneteket tapasztalja, azonnal értesítse az Országos mentőszolgálatot a 104-es telefonszámon, és kérjen sürgősségi szállítást!

  Letölthető a teljes sajtóközlemény a "Kapcsolódó dokumentumok" alól.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

  Sajtóközlemény, 2009. 06. 10.pdf2009.06.10.

Vissza