Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MST hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló a magyarországi stroke centrumok 2019. évi találkozójáról
  2019.03.25.

  Március 20-án a Hotel Park Inn by Radisonban került megrendezésre a magyarországi stroke centrumok éves találkozója.

   

  Idén a centrumainkat képviselő vezetők és neurológus munkatársaikon kívül a Magyar Neuroradiológiai Társaság együttműködésének köszönhetően számos radiológus kolléga is meghívásra került, így a találkozón regisztráltak száma közel 160 fő volt.

   

  A délelőtti szekcióban kitűnő beszámolókat hallhattunk a 2018-as év akut stroke ellátásának eredményeiről, fókuszálva a rekanalizációs kezelésekre és képalkotó eljárásokra. Mind a thrombolysis, mind a thrombektomia tekintetében elért eredményeinkre büszkék lehetünk, a tavalyi év alapján már Európa középmezőnyébe tartozunk. Nem kielégítőek ugyanakkor az akut stroke kapcsán végzett képalkotás színvonalával kapcsolatos eredményeink, centrumaink jelentős hányada nem alkalmazza még rutinszerűen a nagyér elzáródás tényét bizonyító CT-angiographiát. Ez a tény is indokolta azt az újszerű kezdeményezést, hogy feltárva a stroke ellátás problémás pontjait, az éves találkozókon egyben megoldást is keressünk azokra. A délutáni szekcióban magas színvonalú, a klinikai gyakorlatra fókuszáló előadásokban kaphattak a részvevők áttekintést az akut stroke képalkotásának jelenére és várható jövőjére.     

   

  A Magyar Stroke Társaság elnökeként szeretném megköszönni az előadók és a szervezést végző kollégák munkáját, a résztvevők aktivitását, valamint a Boehringer Ingelheim és Brainomix támogatását.

   

Vissza