Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MST hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Nagy sikerrel zajlott a 2009. évi Stroke Napja
  2009.05.12.
  Több ezren vettek részt 2009. május 10-én, vasárnap a Stroke Napja rendezvényen a Városligetben. A Magyar Stroke Társaság az agyi érkatasztrófák gyakoriságára, valamint a megelőzés fontosságára kívánta felhívni a figyelmet.

  A legfrissebb statisztikai adatok szerint évente 1, 4 millió ember veszíti életét agyér-katasztrófa következtében, míg Magyarországon ugyanennyi idő alatt 18 ezren halnak meg szélütésben. Évente 50 ezerre tehető az új betegek száma. Becsült adatok szerint jelenleg 200-250 ezer szélütést elszenvedett beteg él hazánkban.

  Az Egészségügyi Világszervezet szerint 2020-ra a szívbetegségek és a Stroke lesznek világszerte a vezető okok úgy a halálozás, mint a rokkantság területén. Az előrejelzések azt mutatják, hogy a halálos kimenetelű események száma évi 20 millió fölé fog emelkedni, ugyanakkor 2030-ra várhatóan több mint évi 24 millió ember fogja e betegségek következtében az életét veszíteni.

  A Magyar Stroke Társaság a prevenció jegyében vasárnap a Városligetben ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint-, haskörfogat- és testsúlyméréssel, valamint nyaki doppler vizsgálattal várta az érdeklődőket. A Stroke Napján tanácsadás kíséretében mindenki megkapta az egészségi állapotáról készült kockázat-felmérőfüzetet.
  További részletek >>

Vissza