Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MST hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem! Szakképzési folyamat részeként elindulnak a licencképzések
  2014.05.05.
  Tisztelt Kollégák!  

  ez évtől kezdve a szakképzési folyamat részeként elindulnak a licencképzések is. Ilyen licencképzés többek között a vascularis neurológus, valamint a neurosonologiai képzés is. A licencképzés az egyetemek feladata lett, a vizsgáztatást pedig a Nemzeti Vizsgabizottság szervezi. Az egyetemeknek fizetendő képzési díjon túl, a rendeletben foglalt vizsgadíj 30.000 Ft lesz, amit a Nemzeti Vizsgabizottsághoz kell befizetni.

  A vizsgára bocsátás feltétele az, hogy az egyetemek Dékáni Hivatalai kiadják a licencképzés előírásainak teljesítéséről szóló abszolutoriumot, mely igazolja, hogy a jelölt teljesítette a licencképzéshez előírt szakgyakorlati időt és képzési tematikát.   A licencképzés térítéses képzés, a képzési díjat az egyetemek határozzák meg. A 23/2012. (IX.14) EMMI rendelet 13.§. (2) bekezdésében megfogalmazott jogszabály átmeneti jelleggel lehetővé teszi azt, hogy az előírt kétéves képzési idő alól 2014. szeptemberéig mentesülhessenek azok, akik igazolják, hogy az előírt képzési idő háromszorosának megfelelő gyakorlati időt teljesítettek, illetve, hogy a szakmai társaságuk által kiadott jártassági tanúsítvány alapján olyan képzésben részesültek, melyek tematikája megfelel a licencképzés tematikájának.   A Magyar Stroke Társaság 2002-től, a Magyar Neurosonologiai Társaság pedig 2004-től adott ki a Társaságok elismert szakembereinek a mellékelt két minta szerinti jártassági illetve képzési igazolást.   A jártassági igazolások a vizsga alól nem mentesítenek, csak a letöltendő kétéves szakgyakorlati idő alól adnak felmentést, amennyiben az igazolások az érintett orvosképző egyetemek dékáni hivatalaiba legkésőbb 2014. május végéig megérkeznek. A licencvizsgára bocsátás egyik feltétele ugyanis az egyetemek részéről az abszolutorium kiadása, melyben az egyetem igazolja a vizsgára bocsáthatóságot.   A vizsgát a következő hónapokban a Nemzeti Vizsgabizottságok szervezik majd.   Kérjük, hogy aki licencvizsgát szeretne tenni, és a licencvizsgájához érvényesíteni szeretné a korábbi társasági igazolásait (lásd a mellékelt két dokumentumot), ezen igazolások fénymásolatát juttassa el a szakképzéséért felelős régió szerinti orvosegyetemének Dékáni Hivatalába a licencképzésért felelős munkatársaknak, és adja meg személyes adatait (Név, születési hely és idő, anyja neve, lakcíme, orvosi diploma száma és dátuma, kiállító egyetem; szakvizsgái, munkahelye neve, címe, email és telefon elérhetősége), valamint azt, hogy melyik licencvizsgára szeretne bejelentkezni. A borítékra irja rá, hogy "IGAZOLÁSOK LICENCVIZSGÁHOZ".  

  Fontos a határidők betartása, mert aki lekésik, az a későbbiekben már nem kaphat mentességet a képzési idő letöltése alól és ilyen módon a képzési díj megfizetése alól sem (a licencképzés térítéses képzés, melyért az egyetemek képzési díjat számítanak fel!!!).  

  Üdvözlettel:  
  Dr. Bereczki Dániel egyetemi tanár a Magyar Stroke Társaság elnöke

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

  Neurosonológia oklevélmintapdf2014.05.05.
  Agyérbetegségek specialistája oklevélmintapdf2014.05.05.

Vissza